הכל התחיל אי שם לפי קום המדינה, בזמן "המרד הערבי הגדול" בו הוצתו שדות קיבוצים ומושבים בהיקף חסר תקדים. בעלי המשקים שספגו הפסדים גבוהים, היו חייבים למצוא פתרון והקימו יחד את אגודת ביטוח חקלאי – חברת הביטוח הראשונה שהסכימה לבטח משקים חקלאיים.
מאז עברו מים בנהר ו"ביטוח חקלאי" כבר מזמן אינה חברת הביטוח היחידה שדואגת לביטחונם של המושבים, הקיבוצים, בעלי משקים וחברות חקלאיות. הסיכונים דעכו מעט, אבל פוליסות הביטוח המוצעות על-ידי חברות הביטוח השונות השתפרו להפליא.
סוגי ביטוח לחקלאים
ביטוח רכוש וציוד חקלאי
עבודה חקלאית כרוכה ברכישה של ציוד יקר ערך ושמירה עליו. פגיעה בציוד, בין אם היא בזדון ובין אם היא כתוצאה מנזקי ואסונות טבע, יכולה לפגוע אנושות בפעילות השוטפת של המשק ולגרור הוצאות מיותרות.
רכישת ביטוח לרכוש ולציוד (טרקטורים, מלגזות, ציוד כבד, צ.מ.ה ועוד) תשמור על ראש שקט ועבודה רציפה ללא דאגות מיותרות מגניבה או הרס של הציוד. בכתבה של Ynet ניתן לראות כיצד חקלאי איבד ציוד השקיה בשווי 650,000 ש"ח אחרי שסירב לתת "פרוטקשן" (דמי חסות) לגורמי פשיעה.
ביטוח משק חקלאי חי וסוסים
בעלי משק חי וסוסים חשופים גם הם לסיכונים רבים בדמות מגיפות או תמותה בעקבות מחלה וגורמים אחרים. מומלץ לבטח את המשק או את האורוות בביטוח מקיף ככל הניתן כדי למנוע נזקים כלכליים בלתי צפויים.
ביטוח מטעים ויבול חקלאי
גם מטעים ויבולים עשויים להיות חשופים לנזקים שעלולים לגרום להפסדים כלכליים ולהשבית כלכלית את המשק. אסונות טובות ומצבי קיצון כמו מזג אוויר חורפי במיוחד גורמים לחקלאים להפסיד מיליוני שקלים (כפי שקרה בחורף 2018).
מגורים ואירוח במשק החקלאי
בתי מגורים ויחידות אירוח במשק גם חשופים לסכנות וישנה אפשרות לבטח גם אותם מפני סכנות ומקרים שעלולים לפגוע במשק.
ביטוח חבויות וצד ג'
ניתן לבטח את המשק החקלאי גם בביטוח חבות מעבידים ונזק לצד ג' לכל מקרה של יהיה.
למי כדאי לעשות ביטוח חקלאי?
כל מי שרוכש ביטוח חקלאי עושה זאת כדי לגדר את עצמו מפני הסיכונים הקיימים בתחום ועשויים לפגוע בפעילות והעבודה השוטפות במידה והתרחשו. בעלי משקים, מושבים, קיבוצים וחברות המספקות שירותים חקלאיים כולם חשופים ל"טרור חקלאי" וסכנות נוספות בדמות אסונות טבע, מגפות ומחלות שעלולים לגרום לנזק כלכלי חסר תקדים.
רכישת ביטוח חקלאי מתאים דואג לכסות את המבוטח מפני נזקים אלו ואחרי ולדאוג ובעל הפוליסה להחזר כספי ולפיצוי בגין הנזקים שנגרמו לו. במקרה שהזכרנו לעיל בו לחקלאי נשרף במכוון ציוד בשווי מאות אלפי שקלים ביטוח מתאים היה מכסה את הנזק ומחזיר לחקלאי את הכסף הדרוש לו לרכישת הציוד מחדש.
איפה כדאי לעשות ביטוח חקלאי?
ההבדל בין ביטוחים חקלאיים בחברות השונות
לצערנו רוב המבוטחים בתחום רוכשים כיסויים שהם לאו דווקא צריכים ובכך משלמים סכומים גבוהים לשווא. תחום החקלאות רבוי בתצורות שונות ואף פעם אין התאמה מדויקת בין צרכים של משק אחד למשק אחר, בין הקיבוצים והמושבים השונים או החברות השונות הפועלות בתחום החקלאות.
חלק מחברות הביטוח מוכרות פוליסות "כוללות" אשר מגנות על המבוטח מבין מגוון נזקים אפשריים ומעניקות פיצוי במגוון רחב של תרחישים אפשריים. ברוב המקרים אין באמת צורך בכל הכיסויים האלו ובחירת כיסוי מדויק ומותאם לצורכי המשק הוא הפתרון הנכון, ולא כל חברות הביטוח מציעות את האפשרות הזו.
חשוב לעשות ביטוח מתאים, במחיר טוב
ההתאמה לצורך היא הדבר החשוב ביותר בבחירת ביטוח חקלאי. ביטוח לציוד חקלאי או תוצרת חקלאית בשווי גבוה עלול לעלות למבוטח סכומים לא מבוטלים. חשוב שפוליסת הביטוח תהיה מתוכננת היטב לצרכי המבוטח ושלא יהיו בפוליסה "עודף כיסויים". שיגרמו לעלייה משמעותית במחיר הביטוח ולהוצאות גבוהות יותר שבסופו של דבר יגולמו בצמצום הרווחים.
צרו איתנו קשר לקבלת הצעה אטרקטיבית ומותאמת אישית לצרכים שלכם לביטוח חקלאי.
אז לאיזו חברה להתקשר?
אז איפה הכי כדאי לכם לעשות את הביטוח? הכל תלוי בסוג הביטוח בו אתם מעוניינים. כל חברת ביטוח מציעה מחירים וכיסויים שונים למגוון הביטוחים הקיימים; ביטוח ציוד חקלאי וטרקטורים, ביטוח לולים, רפתות ולסוסים, ביטוח לפעילות מושב, קיבוץ או חברה חקלאית ועוד.
סקר שוק יכול לחשוף בפניכם שיש אלטרנטיבות זולות וטובות יותר מזו שיש לכם כיום או שהמליצו לכם עליה. צרו איתנו קשר כדי למצוא את ההצעה הטובה והמתאימה לכם ביותר מבין חברות הביטוח.
הרכוש החקלאי שלכם נפגע בעקבות אסון טבע? יכול להיות שמגיע לכם כסף מהמדינה
בשנת 1989 מדינת ישראל חוקקה חוק לטובת החקלאים אשר מגן עליהם מפני נזקים שעלולים להיגרם מפני אסונות טבע. במסגרת החוק חקלאים זכאים לפיצוי עבור נזקים שנגרמו לציוד ומבנים חקלאיים ו/או קרקע חקלאית עקב אסונות כמו שריפה, רעידת אדמה וכו'.
כדי לקבל פיצוי מהמדינה יש מספר קריטריונים שיש לעמוד בהם (ראו עוד פרטים באתר "כל זכות"). חשוב לבדוק שהביטוח שלכם אינו עונה על אותם קריטריונים ולמנוע כפל ביטוחים מיותר.