top
נותנים, לא תקחו? ככה תאתרו כספים אבודים ששייכים לכם
whitebg bigarrow bigarrow

רוצה למצוא כסף על שמך?

    קראתי ואישרתי את פרטי התקנון

    נותנים, לא תקחו? ככה תאתרו כספים אבודים ששייכים לכם

    נותנים לכם, לא תקחו? יש 540 אלף חשבונות בנק אבודים, בהם מסתתרים קרוב ל 6.8 מיליארד שקלים השייכים לציבור הישראלי ולקרובים שלהם שהלכו לעולמם. רשות שוק ההון והפיקוח על הבנקים עושים ככל שביכולתם למגר את התופעה ששמה כספים אבודים – והשיקה מנוע איתור כספים המאפשר לכם לאתר כספים ששכחתם מקיומם – אז למה לא לקחת אותם? הנה כל מה שאתם צריכים לדעת כדי לאתר כספים ששיכים לכם:

    לפני שמתחילים בתהליך איתור כספים אבודים 

    חשוב שתדעו ותכירו כמה דברים חשובים. הדבר הראשון, הוא שיש שתי דרכים בלבד לאתר כספים על שמכם; הר הכסף של משרד האוצר, ואיתור מקצועי (נרחיב על שתיהן מיד). והדבר השני, הוא שיש לא מעט נוכלים אשר מנצלים את האפשרות למצוא כספים אבודים של אנשים אחרים כדי לגבות תשלום במרמה.

    כל איתור כספים שתחליטו לעשות, חשוב שיעשה על-ידי גוף מפוקח ובעל רישיון. זכרו – לא כל "חברה" שיוצרת אתכם קשר רשאית לבקש ולעשות שימוש במידע האישי שלכם. ובטח שלא לגבות אחוזים ממצאי האיתור. בדקו היטב עם איזו חברה בחרתם להתקשר לטובת האיתור.

    איזה כספים אפשר לאתר?

    יש שני סוגים של כספים שתוכלו למצוא באמצעות החיפוש:

    איתור כספים שנשכחו בחשבונות בנק

    בבנקים הפזורים ברחבי ישראל, יש יותר מ 500,000 חשבונות בנק "רדומים" בהם מעל 6 מיליארד ש"ח (לפי ההודעה לציבור של בנק ישראל מחודש ספטמבר 2019). 

    לבנקים עצמם, מדובר במצב נוח מאוד בו הם יכולים להשתמש בכספים הללו לטובתם האישית, אך אין סיבה אמיתית שמצב זה צריך להמשיך. הכסף הזה שייך לציבור, לכם לקרובים שלכם מדרגה ראשונה שלצערנו הלכו לעולמם.

    ביצוע איתור כספים חינם יאפשר לכם לדעת האם חלק מששת המיליארדים האלו שייכים לכם או למשפחה שלכם.

    חשבונות בנק זה משהו אחד, איתור קרנות השתלמות וקופות גמל זה משהו אחר

    אם הצלחתם לאתר כספים שיושבים בחשבון בנק, האפשרות שלכם היא למשוך את הכסף או להעביר אותו לחשבון בנק פעיל אחר וזהו. לעומת זאת, אחרי שמתבצע איתור קרנות השתלמות וקופות גמל עומדות לפניכם יותר אפשרויות ומכשולים בדרך.

    לאחר איתור קרנות השתלמות וקופות גמל עומדות בפניכם שתי אפשרויות – הראשונה היא לנסות למשוך את הכספים. והשנייה, היא לנסות להעביר את הכספים לבית השקעות אחר בו מנוהלים החסכונות שלכם או לנתב אותם למסלול השקעה אחר. אבל זה לא כל-כך פשוט כמו שזה נשמע. 

    האפשרות הראשונה, תלויה כמובן בוותק של קרנות השתלמות וקופות הגמל. משיכה לפני המועד המאושר לפי חוק חייבת במס (ברוב המקרים). האפשרות השנייה, תלויה גם היא במספר קריטריונים שיש לקחת בחשבון; האם הקרן / קופה נזילה או לא, האם התנאים בחיסכון הם טובים או לא (דמי ניהול ותשואות) ועוד (הטבות או פטורים ממס במשיכה מאוחרת וכו').

    לכן, לפני שמבצעים משיכה או העברת כספים מומלץ להתייעץ עם גורם מקצועי בעל רישיון לייעוץ פנסיוני כדי לבחון את כל האלטרנטיבות אשר עומדות לרשותכם.

    חברות הביטוח הן אלו אשר מחזיקות בקרנות השתלמות וקופות גמל. ובדר"כ, אם אין בעיה מיוחדת (ויש) בדיקה קצרה צריכה לגלות לכם באיזו חברה יש לכם קרן ו/או קופה. 

    הבעיה היא שחברות הביטוח מעדיפות לשמור את המידע לעצמן ולא להעביר אותו למנוע איתור הכספים של משרד האוצר מהסיבה הפשוטה – הם לא רוצים שגופים (כמונו) יעזרו לכם לאתר את הכספים, יזהו שדמי הניהול גבוהים במיוחד וימליצו להעביר את החסכונות לחברה אחרת. לכם זה ככל הנראה נוח, לחברות הביטוח לא.

    בשנים האחרונות התגלה כי חלק מחברות הביטוח מחתימות במודע לקוחות על סעיף שהמאשר להן לא להעביר את המידע למאגרי הנתונים של משרד האוצר. לכן, אם חתמתם בעבר על סעיף כזה (ויש אפשרות שעשיתם את זה מבלי לדעת) – בדיקה רגילה בהר הכסף לא תספיק. ורק בדיקה מקצועית שבה שולחים בקשות קבלת מידע לקבל חסרות הביטוח תעשה את העבודה.

    אם אתם רוצים עוד פרטים ולדעת איך בודקים אם יש כסף בקופות גמל, קרנות השתלמות או חשבונות בנק רדומים – נשמח לעמוד לשירותכם.

    איך אפשר לאתר כספים?

    איתור כספים חינם באמצעות הר הכסף

    הר הכסף הוא מנוע איתור חינמי של משרד האוצר המאפשר בצע חיפוש כל כספים (חשבון בנק, קרן השתלמות וקופת גמל) על-ידי הקשת מספר תעודת זהות ופרטים מזהים נוספים – תאריך הנפקת ת"ז ושתי שאלות זיהוי.

    ה "בעיות" בחיפוש באמצעותו הן קלות אך משמעותיות:

    בעיה 1 – מוצאים את שם הגוף שבו נמצא הכסף, אבל לא על כמה כסף מדובר. לכן, נניח ששכחתם שיש לכם חשבון בנק שבו יתרה נמוכה של שקלים בודדים – המערכת תזהה שיש לכם חשבון בנק לא פעיל אבל תצטרכו לעבור "מסכת עינויים" עד שתגיעו לבנק ותבינו על איזה סכום מדובר.

    בעיה 2 – לא יודעים כמה ומה לעשות עם כסף שנמצא בהשתלמות ובגמל. לכן, אחרי שאיתרתם שם כספים, תגיע ההתלבטות האם לנסות למשוך אותם או שמא כדאי לצרף אותם לכספים קיימים בקרנות וקופות פעילות – התלבטות שרק גורם מוסמך ומקצועי יכול לעזור בה.

    איתור כספים לפי תעודת זהות באתר הממשלתי אכן תעניק לכם תמונה ראשונית, אך לא תמונה מלאה ומספקת. לעומת זאת, בדיקה מקצועית תספק תמונה מלאה (ובחינם).

    איתור כספים אבודים מקצועי משלב בתוכו בדיקה מקיפה ביותר

    מלבד איתור כספים אבודים לפי תעודת זהות באמצעות הר הכסף, בדיקה מקצועית תכלול בתוכה (אם תרצו) בדיקת ביטוחים קיימים על שמכם דרך הר הביטוח של משרד האוצר ובדיקה כללית ומקיפה של כספי החסכונות שלכם שבסופה תהיה לכם תשובה מפורטת לשאלה השכיחה ביותר – "כמה כסף נצבר לי".

    בדיקה משולשת כזו, תכסה ותדאג לכם בכל מה שקשור לתיק הביטוח והחסכונות הפנסיונים שלכם. ומלבד איתור כספים אבודים והעברתם למקום מבטחים – תוכלו לוודא שאין לכם כפל ביטוח, לשדרג ולהוזיל פוליסות ביטוח קיימות וגם לחסוך בדמי הניהול בחסכונות לטווח בינוני-ארוך שלכם; קרן פנסיה, קופת גמל וגם בקרן השתלמות.

    חיסכון בזמן יקר

    כבר הבנתם שבדיקה שתעשו באופן עצמאי תאלץ אתכם להתעסק הרבה בביורוקרטיה. אם תחליטו לפנות לגורם מקצועי, מלבד להסכמתכם שהנ"ל יבצע את האיתור עבורכם – לא תצטרכו לעשות דבר. 

    בתום הבדיקה, תקבלו דוח מסודר עם כל המידע הנחוץ לכם; האם יש לכם כסף מתחבא בחשבונות אבודים, כמה כסף נצבר לכם עד כה ואיזה ביטוחים יש לכם בחברות הביטוח השונות. בנוסף לכל אלו, תקבלו המלצות מקצועיות ואפשרויות לחיסכון מקסימלי. 

    אחרי שההחלטות התקבלו על ידכם, לא משנה אילו, הטיפול בהן יעשה על ידי אותו גורם מקצועי. כך שלכם לא נותר לעשות דבר.

    הרעיון הוא פשוט, גוף מקצועי מוכן לבצע איתור כספים ללא עלות מכיוון שהוא יודע שבתום התהליך הוא יוכל לחסוך לכם לא מעט כסף ולהוות עמוד תווך בכל מה שקשור לתכנון פרישה והחסכונות הפנסיונים שלכם.

    למה חשוב לעשות איתור כספים אבודים כל כמה שנים?

    לעולם לא ניתן לדעת איזו חשבונות נשכחו או אם, חלילה, קרובים שלכם השאירו לאחר שהלכו לעולמם. הבנקים ובתי ההשקעות שמחים להמשיך לגבות עמלות ודמי ניהול מחשבונות שאין בהם פעילות (רווח נקי ללא שירות כלל) אבל אין סיבה אמיתית שהכספים האלו ישארו אצלם ולא יהיו בידיים שלהם הם שייכים.

    בנוסף, מסיבות טכניות, ומכיוון שקיים גידול בסכום הכסף "הרדום" שנמצא בבנקים בכל שנה (ראו כתבה של גלובס) לפעמים קיימים פערים בין המידע האמיתי לבין זה אשר מופיע במאגר של משרד האוצר. כתוצאה מכך, יכולים להתפספס חשבונות עם כספים ששייכים לכם בבדיקה אחת ופתאום לצוץ בבדיקה הבאה.

    ההמלצה היא לעשות בדיקה בכל חמש שנים עבורכם ואחרי שקרוב משפחה מדרגה ראשונה נפטר.

    אנחנו כאן לשירותכם לכל שאלה נוספת,
    צוות בטוח.

    close

    תקנון לורם

    בדיקה בדיקה

    popimg

    אנחנו כאן בשבילך

      קראתי ואישרתי את פרטי התקנון

      popimg