לא משנה באיזה חברת ביטוח אתם מבוטחים, במקרה בו חלילה הייתם צריכים להפעיל את הביטוח שלכם עד עכשיו – הייתה לכם תקופה של מקסימום שלוש שנים לעשות את זה. אבל, החל מהשבוע, המצב השתנה ואושרה הארכה לתקופה מקסימלית של חמש שנים בהן ניתן להגיש תביעה לחברות הביטוח.
מדובר על צעד משמעותי לשיפור מעמדם של תושבי מדינת ישראל אל מול חברות הביטוח הגדולות. אותן חברות, אשר פחות או יותר קובעות לעצמן את החוקים, החליטו שתביעות למימוש ביטוח חיים, בריאות וסיעודי ניתנות להגשה לתקופה שלוש שלוש שנים בלבד מרגע קרות האירוע הביטוחי.
משמע, אם חלילה הייתם צריכים לעבור ניתוח חירום, שילמתם למנתח פרטי ממיטב כספכם ורק לאחר עותר משלוש שנים נזכרתם שאתם משלמים על ביטוח בריאות שעשוי לממן על הטיפול במקומכם – לחברת הביטוח הייתה את הזכות לסרב לתביעה שלכם ולא לשלם לכם כלל.
מדובר על מצב אבסורד שכן מבוטח משלם על הביטוחים הנ"ל ממיטב כספו ומצבים רפואיים קשים ו/או מוות של קרוב משפחה (במקרה של ביטוח חיים) יכולים לעכב משמעותית את הזמן שלוקח להגיש תביעה שכזו.
לא רק הארכה, אלא גם תזכורת
כולנו יודעים שמטרתן של חברת הביטוח היא לא לשלם לכם בסופו של דבר (ככל שמספר קטן יותר של תביעות מאושר ככה חברת הביטוח נשארת עם יותר כסף בכיס). ולכן, הצעת החוק מתקנת גם את תקופת הזמן שבה על חברת הביטוח להודיע למבוטח ו/או למוטבים בפוליסה על מועד פקיעת התורף להגשת התביעה.
עד אישור החוק, חברת הביטוח הייתה צריכה לתת התראה בטווח של שלוש חודשים ממועד פקיעת התוקף. לאחר אישור החוק, חברות הביטוח צריכות לשלוח הודעה שנה לפני פקיעת התוקף. משך זמן מספק המאפשר לכל מבוטח להגיש תסיעה ולקבל את כספי הפיצויים שמגיעים לו.
פתרון למיליוני מבוטחים
כיום ישנם יותר מ 6 מיליון תושבים במדינת ישראל אשר בבעלותם ביטוח בריאות וביטוח סיעודי. חיקוק החוק, הגדלת משך הזמן בו ניתן להגיש תביעה ושליחת התראה מוקדמת יותר אשר תזכיר למבוטחים לטפל בתביעה – תאפשר לכל חד ואחת, לא משנה באיזה מצב נכפה עליו או הוא נמצא מספיק זמן כדי להגיש תביעה.